2014 Boekje open over Culemborg Blues

Ik weet nog tamelijk goed hoe op 18 juni 1994 de aftrap plaatsvond van de allereerste Culemborg Blues. Het was begin van de middag, de locatie was Espressobar Number One aan de Kattenstraat en burgemeester Mieke Bloemendaal-Lindhout deed iets ceremonieels. Hoe de rest van de dag verliep, geen idee. Ik was nooit zo van de blues, althans ik hield het zeker geen festivaldag vol. Maar altijd pikte ik wel een paar fragmenten mee. Even los van mijn voorkeur, die dag kreeg Culemborg er een mooi evenement bij. En over zo'n festival valt natuurlijk genoeg te schrijven.

Dat ik geen discipel van de blueskerk ben, was voor stichting Culemborg Blues geen aanleiding om me níet te vragen een bijdrage te leveren aan het boek dat t.g.v. de 20e editie is verschenen. Sportieve gasten, ze kunnen wel tegen wat gezeur van een rockliefhebber.

Op 25 januari 2014 is '20 jaar blues in de Lekstad' gepresenteerd tijdens de Culemborg Blues Night in De Lantaarn. Leuk boek geworden. Ik was er bij. Niet de hele avond natuurlijk. Drie bluesbands is wel erg veel...